De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC

100 % IJS – Antarctica en het klimaatverhaal

zee met ijsbergen en ijsschotsen op Antarctica

Lezing in de reeks "PNC in dialoog" over hét symbool in deze tijden van klimaatverandering: het ongerepte Antarctica! Johan Lambrechts neemt ons mee naar het koudste, ijzigste, winderigste en droogste continent ter wereld.

Maar weinig bekend is dat het continent een grote rol speelt in ons huidige en toekomstige klimaatleven. Heel wat wetenschappelijke inzichten over de klimaatverandering zijn gebaseerd op onderzoeken die op Antarctica worden verricht. Gekruid met veel anekdotes en rijkelijk geïllustreerd met audio- en beeldmateriaal horen en zien we het spannende relaas van de avontuurlijke Belgische exploratie van Antarctica. Daarna focust de spreker op de rol van Antarctica als het klimaatgeheugen van onze planeet en als thermometer en barometer van de gezondheidstoestand van de aarde. Tenslotte gaat hij dieper in op het cruciale belang van het continent op het vlak van global warming.

Programma

  • 19.00 u. - Inleiding door Jan Mampaey, diensthoofd Provinciaal Natuurcentrum
  • 19.10 u. - “100 % IJS – Antarctica en het klimaatverhaal” - Lezing door de heer Johan Lambrechts, journalist en schrijver van het boek "Antarctica, de Belgen op de pool"
  • 20.20 u. - Vraagstelling – discussie
  • 20.40 u. - Slotwoord door gedeputeerde Ludwig Vandenhove
  • 20.50 u. - Netwerkmoment met receptie
  • 22.00 u. - Einde

Wanneer
Woensdag, 07 februari 2018

van 19.00 tot 22.00 u.

Waar

Kasteel Domein Bokrijk - Bovenzaal

Organisator

Provinciaal Natuurcentrum

Meer info

Inschrijven vóór 2 februari 2018.