De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
  • Start
  • Nieuws
  • Steeds meer scholen in Limburg krijgen een groen kleedje
Compilatie van werken in 't Reepje

Steeds meer scholen in Limburg krijgen een groen kleedje

donderdag, 17 mei 2018

Op woensdag 16 mei 2018 vond in Limburg de Milieuzorg Op School (MOS)-Openschooltuinendag plaats. 17 scholen  zetten de poorten van hun vergroende schoolomgeving open voor collega-scholen. Ze toonden hoe ze hun grijze speelplaats "omtoverden" tot een groene schooltuin.

"Als provincie Limburg willen we de scholen maximaal stimuleren en ondersteunen om de natuur een plaats te geven op school. Naast de huidige beschikbare klimaatsubsidies voor MOS, Limburgse natuurcentra en educatief natuurbeheer, is in 2018 een nieuwe investeringssubsidie gestart voor de vergroening van schooldomeinen. Op die manier kunnen we de stijgende vraag naar subsidies van scholen voor dit soort vergroeningen beantwoorden.
Een degelijke vergroening van een schooldomein vraagt namelijk grote infrastructuurwerken en dus grote investeringskosten. Daar waren de bestaande subsidies niet op voorzien", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove. 

De MOS-begeleiders van het Provinciaal Natuurcentrum kunnen scholen bovendien binnen hun vergroeningstraject begeleiden.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • Steeds meer scholen in Limburg krijgen een groen kleedje