De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Blaasjeskruid

Stille waters doorgronden ... we staan niet stil!

woensdag, 20 juni 2018

Al 690 Stille Waters!

690 Limburgers hebben de fitheid van hun vijver gemeten. Doe ook mee en we hebben nog voor de zomervakantie 1.000 vijvers!

Op het einde van juni wordt het eerste verwenweekend uitgereikt! Wij starten alvast met de analyse van de tussentijdse resultaten.

Wondere waarneming in stille waters

In Lummen is kamsalamander en loos blaasjeskruid gespot in een zwemvijver in een particuliere tuin. Beide zijn zeer zeldzame soorten. De waarneming is gecontroleerd door een expert.

Hoera voor de stille waters! Geef jij ook je waarnemingen in, laagdrempelig of gevorderd via Stille waters doorgronden - Leer meer over je vijver.

(foto boven blaasjeskruid)

Educatief aquarium voor waterdiertjes in het Provinciaal Natuurcentrum

Studenten van de PXL ontwierpen een aquarium voor waterdiertjes in het veldstudiecentrum van het Provinciaal Natuurcentrum.

Voor de studenten was dit een goede oefening om de ecologie van een stille water te leren kennen. Bezoekers kunnen nu ook de diertjes uit onze vijver en hun gedrag goed bekijken.

Hoe maak je een aquarium? Kijk op Stille waters doorgronden - Leer meer over je vijver.

Collega’s Provinciaal Natuurcentrum meten de fitheid van hun vijver

We kunnen alvast vertellen dat we een fitte vijver hebben die zijn steentje bijdraagt aan de natuurverbinding tussen de natuurgebieden Het Wik en De Maten. Daarnaast beleefden we ook veel plezier!

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.