De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Bij in een paarse bloem

Limburg, wild van bijen - tentoonstelling in bezoekerscentrum De Watersnip

maandag, 09 juli 2018

"Limburg, wild  van bijen" is een interessante en leuke tentoonstelling over bijen in bezoekerscentrum De Watersnip tijdens de zomermaanden.

In juli, augustus en september vertelt deze tijdelijke tentoonstelling het veelzijdige verhaal van het bijenvolk.

De tentoonstelling is ontwikkeld door het Provinciaal Natuurcentrum met het doel mensen bewust te maken van het belang van bijen. Bijen zorgen immers voor heel wat eten op ons bord; zonder deze nuttige diertjes zou de wereld er voor ons heel anders uitzien.

Je kunt in de tentoonstelling heel wat leuke weetjes lezen op kleurrijke affiches en er zijn heel wat mooie foto’s en schilderingen van bijen te zien.

Bij het spelen van allerlei leuke spelletjes voor jong en oud, ontdek je meer over de honingbijen, solitaire bijen en hommels en hoe je zelf een handje kunt helpen.

Krijg je graag meer informatie? Neem dan even contact met op met Bezoekerscentrum De Watersnip, Grauwe Steenstraat 7/2, 3582 Koersel - tel. 011 45 01 91 - e-mail zwartebeek@natuurpunt.be - website www.dewatersnip.be.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 30 september 2018 van dinsdag tot en met zondag van 13 tot 17 u. (sluitingsdag maandag).

Foto: ©Maarten Jacobs

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.