Ga verder naar de inhoud

Pop-up expo "Wolven in Limburg

Hoe herken je een wolf en wat doe je als je er een tegenkomt? Wat betekent de terugkeer van de wolf? En Waarom kiest hij voor Limburg?

Deze interactieve expo geeft een antwoord op al je vragen. Ook in 2023 kan je de expo bezoeken op verschillende locaties in de provincie.

Over de expo

Als bezoeker volg je het levensverhaal van de wolven Naya, Roger, August en No√ęlla. Je gebruikt al je zintuigen en leert zo bij over deze dieren. Met het speciale ontdekboekje erbij komt de expo nog meer tot leven. Een belevenis voor jong en oud dus.

We kijken ook hoe mens en wolf in het buitenland met elkaar kunnen samenleven. Want hoe kan je als veehouder je vee beschermen? Daarom is er een wolfproof demoraster opgesteld in de exporuimte.

Praktisch

De expo is te bezichtigen op deze plaatsen:

De openingstijden vari√ęren per locatie. Bekijk de website van de organisatie waar de expo te gast is voor meer informatie.

Rondleidingen:

Scholen en jeugdbeweging kunnen de expo gratis bezoeken onder begeleiding van een gids. Andere groepen betalen hiervoor 35 euro voor een groep van max. 25 personen. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Een gids aanvragen doe je via de organisatie die de expo tentoonstelt.

Meer nieuws

Vrijdag, 18 augustus 2023

De Wijers stelt zich kandidaat om Unesco Biosfeergebied te worden. Dat zijn gebieden waarin de relatie tussen de mens en zijn omgeving centraal staat.

Donderdag, 6 juli 2023

Wist je dat het eeuwenoude kasteeldomein Meylandt unieke natuur herbergt? Het domein kreeg een opknapbeurt en vormt nu samen met de vallei van de Mangelbeek een groenblauwe ader tussen de kernen van Heusden en Zolder.

Vrijdag, 16 juni 2023

Nieuwe poelen, een extensief maaibeheer en houtkanten langs de Langkeukelbeek vormen stapstenen voor de kamsalamander, een Europees beschermde soort.

Hoge Kempen
Vrijdag, 16 juni 2023

Op 31 mei verliep de deadline voor de indiening van de plannen voor gebiedscoalities die meedingen naar de erkenning als nationaal- of landschapspark. Zes van de overgebleven 11 kandidaten zijn Limburgs. Dit najaar valt het verdict.

Maandag, 15 mei 2023

Plan jij met je vereniging een project ten voordele van de Limburgse natuur? Dan maak je kans op een provinciale projectsubsidie.

Dien je aanvraag in vóór 30 september.

Maandag, 15 mei 2023

Plan je een klasuitstap naar één van onze centra of een andere erkende organisatie met een educatief aanbod rond duurzame ontwikkeling? Dan reizen je leerlingen gratis met de reguliere bussen van De Lijn. Handig, toch?

Vrijdag, 31 maart 2023

Met het nieuwe project ‚ÄúKlimaatbomen in Limburg‚ÄĚ ondersteunen we gemeentes die inzetten op een planmatige, doordachte aanpak van het gemeentelijk bomenbestand. De 41 deelnemende gemeentes engageren zich om tegen 2024 stappen te zetten in hun bomenbeleid. Het project is mogelijk dankzij steun van Limburg Sterk Merk (LSM).

Woensdag, 8 maart 2023
Vorig jaar was een heerlijk, natuurlijk verbonden jaar. Je leest er alles over in ons jaarverslag.
Dinsdag, 24 januari 2023
Hoekenwerk met een bijenbordspel en zaadbommen maken? Of samen bijenbloemen planten? Met deze edu-actieve workshop maken je leerlingen…
Dinsdag, 10 januari 2023

De verwarming lager zetten en een dikke trui aantrekken, zo begon het ooit met Dikketruiendag. Maar we kunnen veel meer doen. Daarom heet Dikketruiendag voortaan #iktrekhetmijaan.

Dinsdag, 6 december 2022

Vlaanderen heeft een stikstofoverschot: meer dan 80 % van onze (vaak Europees beschermde) natuur lijdt eronder.

Jos Ramaekers (Natuurpunt) gaat in deze lezing dieper in op de problematiek van het stikstofoverschot, de gevolgen ervan voor de biodiversiteit en mogelijke oplossingen.

Doe mee

Samen zetten we onze schouders onder een groene en duurzame provincie.