Ga verder naar de inhoud

Pop-up expo "Wolven in Limburg

Hoe herken je een wolf en wat doe je als je er een tegenkomt? Wat betekent de terugkeer van de wolf? En Waarom kiest hij voor Limburg?

Deze interactieve expo geeft een antwoord op al je vragen. Ook in 2023 kan je de expo bezoeken op verschillende locaties in de provincie.

Over de expo

Als bezoeker volg je het levensverhaal van de wolven Naya, Roger, August en Noƫlla. Je gebruikt al je zintuigen en leert zo bij over deze dieren. Met het speciale ontdekboekje erbij komt de expo nog meer tot leven. Een belevenis voor jong en oud dus.

We kijken ook hoe mens en wolf in het buitenland met elkaar kunnen samenleven. Want hoe kan je als veehouder je vee beschermen? Daarom is er een wolfproof demoraster opgesteld in de exporuimte.

Praktisch

De expo is te bezichtigen op deze plaatsen:

  • tot 26 maart: BC Webbekoms Broek in Diest
  • 1 april tot 31 mei: bibliotheek van Kinrooi
  • 1 juni tot 30 juni: bezoekerscentrum van het Provinciaal Domein Nieuwenhoven
  • 1 juli tot 31 augustus: Achelse Kluis in Hamont-Achel
  • 1 september tot 31 oktober: Natuur.huis De Rammelaars in Ham
  • 1 november tot 30 november: Beringen (locatie nog te bepalen)
  • 1 december tot 31 december: bibliotheek van Lummen

De openingstijden variƫren per locatie. Bekijk de website van de organisatie waar de expo te gast is voor meer informatie.

Rondleidingen:

Scholen en jeugdbeweging kunnen de expo gratis bezoeken onder begeleiding van een gids. Andere groepen betalen hiervoor 35 euro voor een groep van max. 25 personen. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Een gids aanvragen doe je via de organisatie die de expo tentoonstelt.

Meer nieuws

Woensdag, 8 maart 2023
Vorig jaar was een heerlijk, natuurlijk verbonden jaar. Je leest er alles over in ons jaarverslag.
Dinsdag, 24 januari 2023
Hoekenwerk met een bijenbordspel en zaadbommen maken? Of samen bijenbloemen planten? Met deze edu-actieve workshop maken je leerlingenā€¦
Dinsdag, 10 januari 2023

De verwarming lager zetten en een dikke trui aantrekken, zo begon het ooit met Dikketruiendag. Maar we kunnen veel meer doen. Daarom heet Dikketruiendag voortaan #iktrekhetmijaan.

Dinsdag, 6 december 2022
Heeft jouw school of organisatie een idee voor een vernieuwend project dat het milieu of klimaat verbetert? Dan kan je beroep doen op deā€¦
Dinsdag, 6 december 2022
Van stikstofoverschot tot biodiversiteitsverlies

Doe mee

Samen zetten we onze schouders onder een groene en duurzame provincie.Ā