Ga verder naar de inhoud

Atlas natuursteen in Limburgse gebouwen

Een frisse kijk op geologie, identificatie, herkomst en gebruik

Natuursteen is overal: in boordstenen en kasseien, op gevels en in plinten. Zeker in oude stadskernen kom je natuursteen dagelijks tegen. We staan niet altijd stil bij de natuur- en cultuurhistorische waarde hiervan. De nieuwe “Atlas Natuursteen in Limburgse gebouwen” brengt daar verandering in!

Deze atlas met een natuur- en cultuurhistorisch karakter is heerlijk leesvoer voor natuurliefhebbers, streekverkenners, natuur- en stadsgidsen architecten, restauratiespecialisten en erfgoedconsulenten.

Inhoud

De auteurs Roland Dreesen, Michiel Dusar en Frans Doper nemen je in 10 hoofdstukken en 360 pagina’s mee op ontdekkingstocht doorheen de wereld van natuursteen.

Een greep uit de onderwerpen

  • Ontdek de stille getuigenissen van historische gebouwen. Ze weerspiegelen de geologische opbouw van elke streek.
  • Met een gedetailleerde en toegankelijke beschrijving van 55 soorten natuursteen is de atlas een handig instrument om zelf de verschillende soorten natuursteen te leren kennen en hun geologische context te achterhalen.
  • Geologische stadswandelingen en fietsroutes leren je écht kijken naar stenen.

Recensies

Benieuwd wat anderen over dit boek zeggen? Lees hier enkele recensies:

Koop of bestel je boek

Het boek kost 40 euro (bij aankoop in onze verkooppunten of in een boekhandel). Bestel je het boek online, dan betaal je 6,90 euro verzendkosten extra (België) of 17,40 euro (Nederland).

Te koop in volgende verkooppunten:

Of bestel je boek online:

Gerelateerde publicaties

Het LIKONA-jaarboek verzamelt interessante artikels over natuurstudie in Limburg, geschreven door specialisten. Deze publicatie telt 6…
De Teut in Zonhoven
Het LIKONA-jaarboek verzamelt interessante artikels over natuurstudie in Limburg, geschreven door specialisten. Deze publicatie telt 6…

Doe mee

Samen zetten we onze schouders onder een groene en duurzame provincie.