Ga verder naar de inhoud

Educatief aanbod

Katapulteer jij de thema's natuur, klimaat en duurzaamheid recht naar je klas? Goed zo!

Wij ondersteunen je met een uitgebreid educatief aanbod.

Doorzoek onze begeleide educatieve programma's voor scholen

Voor wie?

Waar?

Over wat?

Begeleide educatieve programma's

Trek samen met je leerlingen en onze gids de natuur in: dat is leren, beleven en genieten tegelijkertijd. Alle educatieve programma’s beantwoorden aan de eindtermen en leerdoelen. Er is een aanbod voor alle graden van het basis- en secundair onderwijs, op verschillende locaties.

Ook voor volwassenen is er een aanbod: zij kunnen met hun organisatie deelnemen aan een klimaatwandeling.

Word MOS-school

Wil je school de duurzame kaart trekken, maar kunnen jullie wat extra ondersteuning gebruiken? Dan helpen de Limburgse MOS-begeleiders je graag. Elke Limburgse MOS-school krijgt een persoonlijke begeleider die het schoolteam coacht en begeleidt om een duurzame, straffe school te worden.

Blijf bij: volg een vorming of kom naar een netwerkevent

We organiseren regelmatig open vormingen en netwerkmomenten voor leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs over uiteenlopende natuur- en duurzaamheidsthema’s.

Kies je liever voor een vorming voor het hele schoolteam of een werkgroep van je school? Ook dat kan: onze MOS-begeleiders komen naar je personeelsvergadering of pedagogische studiedag voor een vorming op maat.

NatuurRijk leren in het basisonderwijs

Je hebt vast en zeker al eens gehoord over outdoor education. Maar wist je dat je nog een stapje verder kunt gaan? Door te leren in, met én van de natuur, bijvoorbeeld. Zo maak je gebruik van de natuur als een rijke leeromgeving om je onderwijsdoelen te behalen.

Zelf educatieve gids worden?

Slaat jouw hart sneller voor de natuur, en wil je je kennis én je enthousiasme delen met kinderen of jongeren? Dan ben jij onze gedroomde educatieve gids.

Zie je door de klimaatbomen het MOS niet meer?

We helpen je graag verder met al je vragen over educatie over natuur, klimaat en duurzaamheid.