Ga verder naar de inhoud

Onze subsidies

Organisaties die een project uitvoeren dat de Limburgse biodiversiteit versterkt of scholen die hun domein natuurlijk inrichten kunnen daarvoor een subsidie aanvragen.

Biodiversiteitsprojecten

Plant jouw vereniging of gemeente een project ten voordele van de Limburgse natuur? Dan maak je misschien aanspraak op een projectsubsidie.

Vergroening van schooldomeinen

Limburgse basis- en secundaire scholen die kiezen voor een groen schooldomein, kunnen daarvoor een investeringssubsidie aanvragen.

"Met een subsidie voor biodiversiteitsprojecten op zak versterkten we het leefgebied van een recent ontdekte populatie kamsalamanders in Lanaken. Dat deden we samen met alle projectpartners: Regionaal Landschap Kempen en Maasland, de gemeente Lanaken en Natuurpunt Lanaken. We richtten een houtige natuurverbinding in, bestaande uit extensief beheerd grasland, gemengde hagen en nieuwe houtkanten. Verder leggen we nog twee nieuwe poelen aan. Zo kan de kamsalamander zich makkelijker verspreiden naar andere leefgebieden."

Ruben Beerens, Regionaal Landschap Kempen en Maasland

Steun voor beheerders van onroerend goed met bedreigde en uitzonderlijke soorten

Beheerders van gronden waarop bedreigde en uitzonderlijke dieren of planten leven (meestal landbouwers), kunnen bepaalde maatregelen nemen om die soorten te beschermen. Om die beschermingsmaatregelen te stimuleren, leggen we ze soms vast in een ondersteuningsovereenkomst. Beheerders die zo'n overeenkomst aanvaarden, krijgen hiervoor een subsidie.

Samen voor een biodiverser en natuurrijk Limburg

Bouwen aan een groene en duurzame provincie, dat doen we niet alleen. Doe jij ook mee?