Ga verder naar de inhoud

Activiteitenkalender

Zin in een heerlijk natuurlijke activiteit?

Met onze lezingen over natuur- en duurzaamheidsthema's, vormingen voor leerkrachten en netwerkmomenten blijf je bij.

Soort activiteit

Voor wie?

Totaal van 15 items gevonden Totaal van 15 items op de pagina 1 van 2 pagina's
10 van de 15 resultaten
23
sep.
Zaterdag, 23 september 2023 (+ 4 andere data)

Dit najaar organiseert de Limburgse paddenstoelenwerkgroep Mycolim 5 begeleide wandelingen op verschillende locaties. Duik jij samen met de vrijwilligers in de bijzondere wereld van de paddenstoelen?

23
sep.
Zaterdag, 23 september 2023 (+ 11 andere data)

De Haspengouwse Plantenwerkgroep organiseert dit seizoen 12 inventarisaties: geen gewone wandeling, maar een echte onderzoeksactiviteit. Drie uur lang wandel je heel traag en ga je op zoek naar bijzondere planten.

24
sep.
Zondag, 24 september 2023 (+ 11 andere data)
Dit seizoen trekt de Plantenwerkgroep Genk regelmatig naar buiten om er bijzondere planten te spotten en te registreren.
27
sep.
Woensdag, 27 september 2023 (+ 1 andere datum)

De LIKONA-paddenstoelenwerkgroep organiseert twee determinatiemomenten.

Heb je paddenstoelen gevonden? Leg ze voor en ontdek welke schatten dit zijn. Of kom gewoon een kijkje nemen en leer bij over boleten, bovisten en zwammen.

4
okt.
Woensdag, 4 oktober 2023

Vorming voor leerkrachten lager onderwijs, 3de graad

Dit Europees citizen scienceproject onderzoekt de kwaliteit van onze rivieren. Het ultieme doel: drinkbare rivieren. Wil jij met je leerlingen de kwaliteit van het water aan de Maas onderzoeken? Met deze infosessie begin je er voorbereid aan.

10
okt.
Dinsdag, 10 oktober 2023 (+ 2 andere data)

Klimaatbomen in de werk- en leefomgeving zijn belangrijk. Ze maken het leven in de stad gezonder en aangenamer. En ze helpen in de strijd tegen klimaatverandering.
Met drie lezingen gaan we in op de voorname rol die stadsbomen spelen en onderstrepen we de nood om bomen beter te begrijpen en te respecteren.

7
nov.
Dinsdag, 7 november 2023

Vorming voor leerkrachten lager onderwijs

Ontdek de fascinerende kringloop van materialen: van afdankertjes naar een uniek product. Creatief en afvalarm.
In het magazijn van Okazi ontdek je hoe afgedankte materialen een tweede leven krijgen. In de Creazi-hal volg je een creatieve STEM-workshop onder begeleiding van de PXL STEM-academie.

24
nov.
Vrijdag, 24 november 2023

#MissieMinder is de jaarlijkse MOS-actiedag over bewust verbruiken. Geen toeval dat die samenvalt met Black Friday op vrijdag 24 november. Dit jaar is 'hebbedingen' het centrale thema

20
jan.
Zaterdag, 20 januari 2024

De LIKONA-contactdag is dé hoogdag voor natuurliefhebbers in Limburg.

We stellen samen met de LIKONA-werkgroepen en andere specialisten het recentste natuuronderzoek voor. Noteer de datum alvast in je agenda voor een inspirerende dag vol kennisuitwisseling en netwerkgelegenheid.

29
jan.
Maandag, 29 januari 2024

Dikketruiendag werd #iktrekhetmijaan want we kunnen zoveel meer doen voor het klimaat dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten.

Trek jij het je ook aan? Noteer dan 29 januari tot 4 februari in je agenda en bedenk welke klimaatacties jij met je school in de kijker wil plaatsen.

7
mrt.
Donderdag, 7 maart 2024

MOS, Duurzaam Educatiepunt en Kruit nodigen je uit voor de vijfde editie van Teach Up! 2030. Je vindt er inspiratie om op school te werken rond duurzame en mondiale thema’s. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties vormen de inhoudelijke leidraad.

22
apr.
Maandag, 22 april 2024 (+ 2 andere data)

Internationale conferentie rond speelplaatsvergroening.

Save the date: 22 tot 24 april 2024

Samen voor een biodiverser en natuurrijk Limburg

Bouwen aan een groene en duurzame provincie, dat doen we niet alleen. Doe jij ook mee?