Ga verder naar de inhoud

Activiteitenkalender

Zin in een heerlijk natuurlijke activiteit?

Met onze lezingen over natuur- en duurzaamheidsthema's, vormingen voor leerkrachten en netwerkmomenten blijf je bij.

Soort activiteit

Voor wie?

Totaal van 16 items gevonden Totaal van 16 items op de pagina 1 van 2 pagina's
10 van de 16 resultaten
14
jun.
Woensdag, 14 juni 2023 (+ 19 andere data)

Deze werkgroep gaat van april tot augustus wekelijks op woensdag op zoek naar bijzonder plantjes in Noord-Limburg. Voorkennis is niet nodig, de ervaren vrijwilligers nemen je mee op sleeptouw.

17
jun.
Zaterdag, 17 juni 2023 (+ 11 andere data)

De Haspengouwse Plantenwerkgroep organiseert dit seizoen 12 inventarisaties: geen gewone wandeling, maar een echte onderzoeksactiviteit. Drie uur lang wandel je heel traag en ga je op zoek naar bijzondere planten.

18
jun.
Zondag, 18 juni 2023 (+ 11 andere data)
Dit seizoen trekt de Plantenwerkgroep Genk regelmatig naar buiten om er bijzondere planten te spotten en te registreren.
19
jun.
Maandag, 19 juni 2023 (+ 8 andere data)

Ga mee met de Limburgse Plantenwerkgroep op excursie. Alle plantenliefhebbers zijn welkom! Verwacht je niet aan een gewone wandeling, maar aan een echte onderzoeksactiviteit, waarbij je traag op zoek gaat naar bijzondere planten.

23
jun.
Vrijdag, 23 juni 2023

Ook in 2023 ontvangen we de partners en natuuractoren voor een Waterplatform De Wijers. We trekken naar Zonhoven, voor een inkijk in het natuurinrichtingsproject Bokrijk-Kiewit, het centrumproject Zonhoven, de ecohydrologische studie van de Roosterbeek en de hydrologische aspecten van de Teut en Ten Haagdoorn.

25
jun.
Zondag, 25 juni 2023

Stap samen met de Limburgse Bomenwerkgroep door het anders ontoegankelijke en private Sterbos in Mechelen-Bovelingen. Hier ontdek je hoe de eigenaars er alles aan doen om van dit bos - dat ooit slachtoffer was van roofbouw - weer een mooie plek met imposante bomen te maken.

17
sep.
Zondag, 17 september 2023

Ben jij gebeten door natuur en onderzoek? In september start de cursus natuuronderzoek van LIKONA, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie. Gedurende 14 lessen maak je kennis met verschillende onderzoekstechnieken én je leert gegevens interpreteren.

11
okt.
Woensdag, 11 oktober 2023

Zal technologie de klimaatcrisis oplossen? Moeten we 100% inzetten op natuur? Hoe zit het met de factor 'menselijk gedrag'?

Met de "klimaatescaperoom" geven we jongeren handvaten om uitwegen te zoeken en hoopvol naar de toekomst te kijken. Maak zelf kennis met de nieuwe klimaatescaperoom.

7
nov.
Dinsdag, 7 november 2023

Ontdek de fascinerende kringloop van materialen: van afdankertjes naar een uniek product. Creatief en afvalarm.

In het magazijn van Okazi ontdek je hoe afgedankte materialen een tweede leven krijgen. In de Creazi-hal volg je een creatieve STEM-workshop onder begeleiding van de PXL STEM-academie.

24
nov.
Vrijdag, 24 november 2023

#MissieMinder is de jaarlijkse MOS-actiedag over bewust verbruiken. Geen toeval dat die samenvalt met Black Friday op vrijdag 24 november. Dit jaar is 'hebbedingen' het centrale thema

29
jan.
Maandag, 29 januari 2024

Dikketruiendag werd #iktrekhetmijaan want we kunnen zoveel meer doen voor het klimaat dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten.

Trek jij het je ook aan? Noteer dan 29 januari tot 4 februari in je agenda en bedenk welke klimaatacties jij met je school in de kijker wil plaatsen.

7
mrt.
Donderdag, 7 maart 2024

MOS, Duurzaam Educatiepunt en Kruit nodigen je uit voor de vijfde editie van Teach Up! 2030. Je vindt er inspiratie om op school te werken rond duurzame en mondiale thema’s. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties vormen de inhoudelijke leidraad.

Samen voor een biodiverser en natuurrijk Limburg

Bouwen aan een groene en duurzame provincie, dat doen we niet alleen. Doe jij ook mee?