Ga verder naar de inhoud

Afgelopen activiteiten

Soort activiteit

Voor wie?

Totaal van 12 items gevonden
10 van de 12 resultaten
9
jun.
Vrijdag, 9 juni 2023 (+ 2 andere data)

In deze praktijkgerichte opleiding voor arbeiders en ploegbazen van groendiensten leer je hoe je vaak voorkomende of oprukkende invasieve uitheemse plantensoorten herkent, beheert en verwijdert.

7
jun.
Woensdag, 7 juni 2023 (+ 19 andere data)

Deze werkgroep gaat van april tot augustus wekelijks op woensdag op zoek naar bijzonder plantjes in Noord-Limburg. Voorkennis is niet nodig, de ervaren vrijwilligers nemen je mee op sleeptouw.

4
jun.
Zondag, 4 juni 2023 (+ 11 andere data)
Dit seizoen trekt de Plantenwerkgroep Genk regelmatig naar buiten om er bijzondere planten te spotten en te registreren.
29
mei
Maandag, 29 mei 2023 (+ 11 andere data)

De Haspengouwse Plantenwerkgroep organiseert dit seizoen 12 inventarisaties: geen gewone wandeling, maar een echte onderzoeksactiviteit. Drie uur lang wandel je heel traag en ga je op zoek naar bijzondere planten.

29
mei
Maandag, 29 mei 2023 (+ 8 andere data)

Ga mee met de Limburgse Plantenwerkgroep op excursie. Alle plantenliefhebbers zijn welkom! Verwacht je niet aan een gewone wandeling, maar aan een echte onderzoeksactiviteit, waarbij je traag op zoek gaat naar bijzondere planten.

27
apr.
Donderdag, 27 april 2023 (+ 3 andere data)

In deze lezingenreeks leer je meer over de thema’s weer en klimaat, de gevolgen van de klimaatverandering voor flora en fauna, mogelijke oplossingen voor de klimaat- en biodiversiteitscrisis en klimaatcommunicatie.

16
apr.
Zondag, 16 april 2023

In Haspengouw vind je nog relicten van oude hoogstamboomgaarden. Je herkent ze aan de veteraanfruitbomen die er nog staan.

De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep nemen je mee op stap langs de boomgaarden rond Wellen.

22
mrt.
Woensdag, 22 maart 2023

Dit Europees citizen scienceproject onderzoekt de kwaliteit van onze rivieren. Het ultieme doel: drinkbare rivieren. Wil jij met je leerlingen de kwaliteit van het water aan de Maas onderzoeken? Met deze infosessie begin je er voorbereid aan.

7
mrt.
Dinsdag, 7 maart 2023

Toekomstdenken. Een ingewikkelde of onbekende term?

Jammer, want toekomstdenken helpt ons om bewuste keuzes te maken. Met lezingen en werkwinkels helpen we je op weg, zodat ook jij kan starten met toekomstdenken.

15
feb.
Woensdag, 15 februari 2023
Kinderen vrij laten spelen, zonder dat het gevaarlijk wordt: een hele uitdaging. Hoe ga je daarmee om als (groot)ouder, begeleider of…
21
jan.
Zaterdag, 21 januari 2023
Op zaterdag 21 januari stellen we samen met de LIKONA-werkgroepen de resultaten van recent natuuronderzoek voor. Kom jij ook naar deze…
3
dec.
Zaterdag, 3 december 2022
Na een korte introductie gaan we op zoek naar dassenburchten in de buurt van Bilzen. Iedereen is welkom, ook startende vrijwilligers. Kom…

Zin in een heerlijk natuurlijke activiteit?

Een studiedag, een lezing of een begeleide wandeling: we organiseren heel uiteenlopende activiteiten voor verschillende doelgroepen. 

Grasduin dus zeker eens in onze kalender. Hopelijk tot binnenkort?