Ga verder naar de inhoud

Afgelopen activiteiten

Soort activiteit

Voor wie?

Totaal van 20 items gevonden Totaal van 20 items op de pagina 1 van 2 pagina's
10 van de 20 resultaten
18
nov.
Zaterdag, 18 november 2023
De wilde hamster komt in ons land alleen nog voor in Widooie. Om deze bedreigde diersoort te beschermen, gaan de LIKONA-vrijwilligers op…
16
nov.
Donderdag, 16 november 2023 (+ 2 andere data)

Klimaatbomen in de werk- en leefomgeving zijn belangrijk. Ze maken het leven in de stad gezonder en aangenamer. En ze helpen in de strijd tegen klimaatverandering.
Met drie lezingen gaan we in op de voorname rol die stadsbomen spelen en onderstrepen we de nood om bomen beter te begrijpen en te respecteren.

4
nov.
Zaterdag, 4 november 2023 (+ 4 andere data)

Dit najaar organiseert de Limburgse paddenstoelenwerkgroep Mycolim 5 begeleide wandelingen op verschillende locaties. Duik jij samen met de vrijwilligers in de bijzondere wereld van de paddenstoelen?

25
okt.
Woensdag, 25 oktober 2023 (+ 1 andere datum)

De LIKONA-paddenstoelenwerkgroep organiseert twee determinatiemomenten.

Heb je paddenstoelen gevonden? Leg ze voor en ontdek welke schatten dit zijn. Of kom gewoon een kijkje nemen en leer bij over boleten, bovisten en zwammen.

22
okt.
Zondag, 22 oktober 2023 (+ 11 andere data)
Dit seizoen trekt de Plantenwerkgroep Genk regelmatig naar buiten om er bijzondere planten te spotten en te registreren.
4
okt.
Woensdag, 4 oktober 2023

Vorming voor leerkrachten lager onderwijs, 3de graad

Dit Europees citizen scienceproject onderzoekt de kwaliteit van onze rivieren. Het ultieme doel: drinkbare rivieren. Wil jij met je leerlingen de kwaliteit van het water aan de Maas onderzoeken? Met deze infosessie begin je er voorbereid aan.

23
sep.
Zaterdag, 23 september 2023 (+ 11 andere data)

De Haspengouwse Plantenwerkgroep organiseert dit seizoen 12 inventarisaties: geen gewone wandeling, maar een echte onderzoeksactiviteit. Drie uur lang wandel je heel traag en ga je op zoek naar bijzondere planten.

17
sep.
Zondag, 17 september 2023

Ken jij domein Masy op het militair domein in Helchteren al?

Hier staan 4 reusachtige mammoetbomen met een stamomtrek van meer dan 6 meter. De Limburgse Bomenwerkgroep en gids Michel Broekmans nemen je mee op pad door het domein.

17
sep.
Zondag, 17 september 2023

Ben jij gebeten door natuur en onderzoek? In september start de cursus natuuronderzoek van LIKONA, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie. Gedurende 14 lessen maak je kennis met verschillende onderzoekstechnieken én je leert gegevens interpreteren.

11
sep.
Maandag, 11 september 2023 (+ 8 andere data)

Ga mee met de Limburgse Plantenwerkgroep op excursie. Alle plantenliefhebbers zijn welkom! Verwacht je niet aan een gewone wandeling, maar aan een echte onderzoeksactiviteit, waarbij je traag op zoek gaat naar bijzondere planten.

23
aug.
Woensdag, 23 augustus 2023 (+ 19 andere data)

Deze werkgroep gaat van april tot augustus wekelijks op woensdag op zoek naar bijzonder plantjes in Noord-Limburg. Voorkennis is niet nodig, de ervaren vrijwilligers nemen je mee op sleeptouw.

20
aug.
Zondag, 20 augustus 2023

Beleef het arboretum van Bokrijk zoals je nooit eerder deed.

Voormalig boswachter Marc Van Hummelen deelt zijn kennis over de botanische aspecten én het belang van bomen voor de mens. Denk jij mee na over onze rol in de natuur, hoe we natuur vormgeven en wat in harmonie met de natuur leven echt betekent?

Zin in een heerlijk natuurlijke activiteit?

Een studiedag, een lezing of een begeleide wandeling: we organiseren heel uiteenlopende activiteiten voor verschillende doelgroepen. 

Grasduin dus zeker eens in onze kalender. Hopelijk tot binnenkort?