Ga verder naar de inhoud

Afgelopen activiteiten

Soort activiteit

Voor wie?

Totaal van 23 items gevonden Totaal van 23 items op de pagina 2 van 2 pagina's
10 van de 23 resultaten
11
sep.
Maandag, 11 september 2023 (+ 8 andere data)

Ga mee met de Limburgse Plantenwerkgroep op excursie. Alle plantenliefhebbers zijn welkom! Verwacht je niet aan een gewone wandeling, maar aan een echte onderzoeksactiviteit, waarbij je traag op zoek gaat naar bijzondere planten.

23
aug.
Woensdag, 23 augustus 2023 (+ 19 andere data)

Deze werkgroep gaat van april tot augustus wekelijks op woensdag op zoek naar bijzonder plantjes in Noord-Limburg. Voorkennis is niet nodig, de ervaren vrijwilligers nemen je mee op sleeptouw.

20
aug.
Zondag, 20 augustus 2023

Beleef het arboretum van Bokrijk zoals je nooit eerder deed.

Voormalig boswachter Marc Van Hummelen deelt zijn kennis over de botanische aspecten én het belang van bomen voor de mens. Denk jij mee na over onze rol in de natuur, hoe we natuur vormgeven en wat in harmonie met de natuur leven echt betekent?

14
aug.
Maandag, 14 augustus 2023 (+ 3 andere data)

Wie zoekt die vindt. Hopelijk geldt dat ook voor de LIKONA-vrijwilligers, want zij gaan op zoek naar wilde hamsterburchten. Kom jij mee op speurtocht?

25
jun.
Zondag, 25 juni 2023

Stap samen met de Limburgse Bomenwerkgroep door het anders ontoegankelijke en private Sterbos in Mechelen-Bovelingen. Hier ontdek je hoe de eigenaars er alles aan doen om van dit bos - dat ooit slachtoffer was van roofbouw - weer een mooie plek met imposante bomen te maken.

23
jun.
Vrijdag, 23 juni 2023

Ook in 2023 ontvangen we de partners en natuuractoren voor een Waterplatform De Wijers. We trekken naar Zonhoven, voor een inkijk in het natuurinrichtingsproject Bokrijk-Kiewit, het centrumproject Zonhoven, de ecohydrologische studie van de Roosterbeek en de hydrologische aspecten van de Teut en Ten Haagdoorn.

9
jun.
Vrijdag, 9 juni 2023 (+ 2 andere data)

In deze praktijkgerichte opleiding voor arbeiders en ploegbazen van groendiensten leer je hoe je vaak voorkomende of oprukkende invasieve uitheemse plantensoorten herkent, beheert en verwijdert.

27
apr.
Donderdag, 27 april 2023 (+ 3 andere data)

In deze lezingenreeks leer je meer over de thema’s weer en klimaat, de gevolgen van de klimaatverandering voor flora en fauna, mogelijke oplossingen voor de klimaat- en biodiversiteitscrisis en klimaatcommunicatie.

16
apr.
Zondag, 16 april 2023

In Haspengouw vind je nog relicten van oude hoogstamboomgaarden. Je herkent ze aan de veteraanfruitbomen die er nog staan.

De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep nemen je mee op stap langs de boomgaarden rond Wellen.

7
mrt.
Dinsdag, 7 maart 2023

Toekomstdenken. Een ingewikkelde of onbekende term?

Jammer, want toekomstdenken helpt ons om bewuste keuzes te maken. Met lezingen en werkwinkels helpen we je op weg, zodat ook jij kan starten met toekomstdenken.

15
feb.
Woensdag, 15 februari 2023
Kinderen vrij laten spelen, zonder dat het gevaarlijk wordt: een hele uitdaging. Hoe ga je daarmee om als (groot)ouder, begeleider of…

Zin in een heerlijk natuurlijke activiteit?

Een studiedag, een lezing of een begeleide wandeling: we organiseren heel uiteenlopende activiteiten voor verschillende doelgroepen. 

Grasduin dus zeker eens in onze kalender. Hopelijk tot binnenkort?