Ga verder naar de inhoud

Afgelopen activiteiten

Soort activiteit

Voor wie?

Totaal van 46 items gevonden Totaal van 46 items op de pagina 2 van 4 pagina's
10 van de 46 resultaten
7
apr.
Zondag, 7 april 2024
Borgloon, gekend omwille van de weelde aan hoogstamboomgaarden, is in april the place to be om bij te leren over oude fruitrassen, bloesems…
30
mrt.
Zaterdag, 30 maart 2024 (+ 3 andere data)
Ben jij ook zot van water? Doe mee met een wateractiviteit in je buurt!
7
mrt.
Donderdag, 7 maart 2024

MOS, Duurzaam Educatiepunt en Kruit nodigen je uit voor de vijfde editie van Teach Up! 2030. Je vindt er inspiratie om op school te werken rond duurzame en mondiale thema’s. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties vormen de inhoudelijke leidraad.

11
feb.
Zondag, 11 februari 2024

Zoeken naar strandkeien en merkwaardige brakwaterfossielen van ruim 30 miljoen jaar oud?

Gids Paul Denis van de geologische werkgroep neemt je mee naar Berg in Tongeren.

29
jan.
Maandag, 29 januari 2024

Dikketruiendag werd #iktrekhetmijaan want we kunnen zoveel meer doen voor het klimaat dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten.

Trek jij het je ook aan? Noteer dan 29 januari tot 4 februari in je agenda en bedenk welke klimaatacties jij met je school in de kijker wil plaatsen.

20
jan.
Zaterdag, 20 januari 2024

De LIKONA-contactdag is dé hoogdag voor natuurliefhebbers in Limburg.

We stellen samen met de LIKONA-werkgroepen en andere specialisten het recentste natuuronderzoek voor. Noteer de datum alvast in je agenda voor een inspirerende dag vol kennisuitwisseling en netwerkgelegenheid.

10
dec.
Zondag, 10 december 2023
Na een korte introductie gaan we op zoek naar dassenburchten in de buurt van Tongeren. Iedereen is welkom, ook startende vrijwilligers. Kom…
24
nov.
Vrijdag, 24 november 2023

#MissieMinder is de jaarlijkse MOS-actiedag over bewust verbruiken. Geen toeval dat die samenvalt met Black Friday op vrijdag 24 november. Dit jaar is 'hebbedingen' het centrale thema

18
nov.
Zaterdag, 18 november 2023
De wilde hamster komt in ons land alleen nog voor in Widooie. Om deze bedreigde diersoort te beschermen, gaan de LIKONA-vrijwilligers op…
16
nov.
Donderdag, 16 november 2023 (+ 2 andere data)

Klimaatbomen in de werk- en leefomgeving zijn belangrijk. Ze maken het leven in de stad gezonder en aangenamer. En ze helpen in de strijd tegen klimaatverandering.
Met drie lezingen gaan we in op de voorname rol die stadsbomen spelen en onderstrepen we de nood om bomen beter te begrijpen en te respecteren.

7
nov.
Dinsdag, 7 november 2023

Helaas, je kan niet meer inschrijven voor deze vorming.

Upcycling en kringloopeconomie* in de klas: ingewikkeld of moeilijk? Niet na het volgen van deze workshop! Experts van MOS, Broederlijk Delen, Creazi en PXL-STEM-academy dompelen je een dag lang onder in het thema.

4
nov.
Zaterdag, 4 november 2023 (+ 4 andere data)

Dit najaar organiseert de Limburgse paddenstoelenwerkgroep Mycolim 5 begeleide wandelingen op verschillende locaties. Duik jij samen met de vrijwilligers in de bijzondere wereld van de paddenstoelen?

Zin in een heerlijk natuurlijke activiteit?

Een studiedag, een lezing of een begeleide wandeling: we organiseren heel uiteenlopende activiteiten voor verschillende doelgroepen. 

Grasduin dus zeker eens in onze kalender. Hopelijk tot binnenkort?