Ga verder naar de inhoud

Afgelopen activiteiten

Soort activiteit

Voor wie?

Totaal van 46 items gevonden Totaal van 46 items op de pagina 3 van 4 pagina's
10 van de 46 resultaten
25
okt.
Woensdag, 25 oktober 2023 (+ 1 andere datum)

De LIKONA-paddenstoelenwerkgroep organiseert twee determinatiemomenten.

Heb je paddenstoelen gevonden? Leg ze voor en ontdek welke schatten dit zijn. Of kom gewoon een kijkje nemen en leer bij over boleten, bovisten en zwammen.

22
okt.
Zondag, 22 oktober 2023 (+ 11 andere data)
Dit seizoen trekt de Plantenwerkgroep Genk regelmatig naar buiten om er bijzondere planten te spotten en te registreren.
4
okt.
Woensdag, 4 oktober 2023

Vorming voor leerkrachten lager onderwijs, 3de graad

Dit Europees citizen scienceproject onderzoekt de kwaliteit van onze rivieren. Het ultieme doel: drinkbare rivieren. Wil jij met je leerlingen de kwaliteit van het water aan de Maas onderzoeken? Met deze infosessie begin je er voorbereid aan.

23
sep.
Zaterdag, 23 september 2023 (+ 11 andere data)

De Haspengouwse Plantenwerkgroep organiseert dit seizoen 12 inventarisaties: geen gewone wandeling, maar een echte onderzoeksactiviteit. Drie uur lang wandel je heel traag en ga je op zoek naar bijzondere planten.

17
sep.
Zondag, 17 september 2023

Ken jij domein Masy op het militair domein in Helchteren al?

Hier staan 4 reusachtige mammoetbomen met een stamomtrek van meer dan 6 meter. De Limburgse Bomenwerkgroep en gids Michel Broekmans nemen je mee op pad door het domein.

17
sep.
Zondag, 17 september 2023

Ben jij gebeten door natuur en onderzoek? In september start de cursus natuuronderzoek van LIKONA, de Limburgse Koepel voor Natuurstudie. Gedurende 14 lessen maak je kennis met verschillende onderzoekstechnieken én je leert gegevens interpreteren.

11
sep.
Maandag, 11 september 2023 (+ 8 andere data)

Ga mee met de Limburgse Plantenwerkgroep op excursie. Alle plantenliefhebbers zijn welkom! Verwacht je niet aan een gewone wandeling, maar aan een echte onderzoeksactiviteit, waarbij je traag op zoek gaat naar bijzondere planten.

23
aug.
Woensdag, 23 augustus 2023 (+ 19 andere data)

Deze werkgroep gaat van april tot augustus wekelijks op woensdag op zoek naar bijzonder plantjes in Noord-Limburg. Voorkennis is niet nodig, de ervaren vrijwilligers nemen je mee op sleeptouw.

20
aug.
Zondag, 20 augustus 2023

Beleef het arboretum van Bokrijk zoals je nooit eerder deed.

Voormalig boswachter Marc Van Hummelen deelt zijn kennis over de botanische aspecten én het belang van bomen voor de mens. Denk jij mee na over onze rol in de natuur, hoe we natuur vormgeven en wat in harmonie met de natuur leven echt betekent?

14
aug.
Maandag, 14 augustus 2023 (+ 3 andere data)

Wie zoekt die vindt. Hopelijk geldt dat ook voor de LIKONA-vrijwilligers, want zij gaan op zoek naar wilde hamsterburchten. Kom jij mee op speurtocht?

25
jun.
Zondag, 25 juni 2023

Stap samen met de Limburgse Bomenwerkgroep door het anders ontoegankelijke en private Sterbos in Mechelen-Bovelingen. Hier ontdek je hoe de eigenaars er alles aan doen om van dit bos - dat ooit slachtoffer was van roofbouw - weer een mooie plek met imposante bomen te maken.

23
jun.
Vrijdag, 23 juni 2023

Ook in 2023 ontvangen we de partners en natuuractoren voor een Waterplatform De Wijers. We trekken naar Zonhoven, voor een inkijk in het natuurinrichtingsproject Bokrijk-Kiewit, het centrumproject Zonhoven, de ecohydrologische studie van de Roosterbeek en de hydrologische aspecten van de Teut en Ten Haagdoorn.

Zin in een heerlijk natuurlijke activiteit?

Een studiedag, een lezing of een begeleide wandeling: we organiseren heel uiteenlopende activiteiten voor verschillende doelgroepen. 

Grasduin dus zeker eens in onze kalender. Hopelijk tot binnenkort?