Ga verder naar de inhoud

Afgelopen activiteiten

Soort activiteit

Voor wie?

Totaal van 48 items gevonden Totaal van 48 items op de pagina 4 van 4 pagina's
10 van de 48 resultaten
25
jun.
Zondag, 25 juni 2023

Stap samen met de Limburgse Bomenwerkgroep door het anders ontoegankelijke en private Sterbos in Mechelen-Bovelingen. Hier ontdek je hoe de eigenaars er alles aan doen om van dit bos - dat ooit slachtoffer was van roofbouw - weer een mooie plek met imposante bomen te maken.

23
jun.
Vrijdag, 23 juni 2023

Ook in 2023 ontvangen we de partners en natuuractoren voor een Waterplatform De Wijers. We trekken naar Zonhoven, voor een inkijk in het natuurinrichtingsproject Bokrijk-Kiewit, het centrumproject Zonhoven, de ecohydrologische studie van de Roosterbeek en de hydrologische aspecten van de Teut en Ten Haagdoorn.

9
jun.
Vrijdag, 9 juni 2023 (+ 2 andere data)

In deze praktijkgerichte opleiding voor arbeiders en ploegbazen van groendiensten leer je hoe je vaak voorkomende of oprukkende invasieve uitheemse plantensoorten herkent, beheert en verwijdert.

24
mei
Woensdag, 24 mei 2023

Steeds meer scholen maken plaats voor natuur op hun schooldomein. Kriebelt het bij jouw team ook om de speelplaats aan te pakken? Kan je daarbij wel wat inspiratie gebruiken?

Ga dan eens kijken bij collega's in andere scholen.

27
apr.
Donderdag, 27 april 2023 (+ 3 andere data)

In deze lezingenreeks leer je meer over de thema’s weer en klimaat, de gevolgen van de klimaatverandering voor flora en fauna, mogelijke oplossingen voor de klimaat- en biodiversiteitscrisis en klimaatcommunicatie.

27
apr.
Donderdag, 27 april 2023

Vlieg jij op 27 april 2023 met jouw leerlingen weer buiten tijdens de 7e Buitenlesdag?

Doe dan zeker ook mee met de Buitenlesdagchallenge!

16
apr.
Zondag, 16 april 2023

In Haspengouw vind je nog relicten van oude hoogstamboomgaarden. Je herkent ze aan de veteraanfruitbomen die er nog staan.

De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep nemen je mee op stap langs de boomgaarden rond Wellen.

7
mrt.
Dinsdag, 7 maart 2023

Toekomstdenken. Een ingewikkelde of onbekende term?

Jammer, want toekomstdenken helpt ons om bewuste keuzes te maken. Met lezingen en werkwinkels helpen we je op weg, zodat ook jij kan starten met toekomstdenken.

28
feb.
Dinsdag, 28 februari 2023

Hoe krijg je anderen mee aan boord van je MOS-project? Nieuwsgierig hoe collega's het aanpakken?

Deel je eigen ervaringen en laat je inspireren.

15
feb.
Woensdag, 15 februari 2023
Kinderen vrij laten spelen, zonder dat het gevaarlijk wordt: een hele uitdaging. Hoe ga je daarmee om als (groot)ouder, begeleider of…
9
feb.
Donderdag, 9 februari 2023

De verwarming lager zetten en een dikke trui aantrekken, zo begon het ooit met Dikketruiendag. Maar we kunnen zoveel meer doen om de klimaatverandering te temperen. Daarom heet Dikketruiendag voortaan #iktrekhetmijaan.

Doe mee en toon hoe jij en je school het verschil maken.

18
jan.
Woensdag, 18 januari 2023 (+ 1 andere datum)
Heeft jouw school wel schoolgroen, maar ben je nog zoekende in dat buiten lesgeven? Kan je inspiratie en coaching gebruiken om hierin…

Zin in een heerlijk natuurlijke activiteit?

Een studiedag, een lezing of een begeleide wandeling: we organiseren heel uiteenlopende activiteiten voor verschillende doelgroepen. 

Grasduin dus zeker eens in onze kalender. Hopelijk tot binnenkort?