Ga verder naar de inhoud

Geologische fietsroute fruitstreek

Tufsteen van Lincent, Tiense kwartsiet en Gobertangesteen: het zijn maar enkele van de natuursteensoorten die je tegenkomt op de geologische routes door de fruitstreek. Fiets- en wandelroutes leiden je langs mooie landschappen en historische monumenten die gebouwd zijn met natuursteen uit de streek.

De nieuwe gids bevat twee fietslussen en een stadswandeling.

  • De historische stadswandeling in Sint-Truiden gidst je door de rijke geschiedenis van de stad en langs prachtige gebouwen.
  • De noordelijke fietslus verbindt Nieuwenhoven met Zoutleeuw.
  • De zuidelijke fietslus vertrekt achter het station van Sint-Truiden en leidt je door Droog-Haspengouw.

Deze nieuwe publicatie bevat meer dan 100 pagina’s vol kaarten, achtergrondinformatie en illustraties. Na één ritje kennen de natuursteensoorten uit de fruitstreek geen geheimen meer voor jou.

Koop of bestel je boek

Dit boekje kost 10 euro en is te koop aan onze balie en een aantal externe verkooppunten:

  • Provinciaal Natuurcentrum (Craenevenne 86, 3600 Genk)
  • Provinciedomein Nieuwenhoven (Hasseltseweg z/n, 3800 Sint-Truiden)
  • Standaard Boekhandel Hasselt (Maastrichterstraat 19, 3500 Hasselt)
  • Standaard Boekhandel Sint-Truiden (Luikerstraat 16, 3800 Sint-Truiden)
  • Toerisme Sint-Truiden (Grote Markt, 3800 Sint-Truiden)
  • Toerisme Zoutleeuw (Grote Markt 11, 3440 Zoutleeuw)
  • Provinciedomein Het Vinne (Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw)

Bestel je het boek liever online? Dat kan ook. Vul onderstaand bestelformulier in en laat het boek leveren bij je thuis. Voor de verzending rekenen we 2,40 euro aan.

Deze fietsroute maakt deel uit van de reeks van geologische fiets- en wandelroutes in Limburg en is een product van de vrijwilligers van de werkgroep geologie.

Gerelateerde publicaties

Het LIKONA-jaarboek verzamelt interessante artikels over natuurstudie in Limburg, geschreven door specialisten. Deze publicatie telt 6…
De Teut in Zonhoven
Het LIKONA-jaarboek verzamelt interessante artikels over natuurstudie in Limburg, geschreven door specialisten. Deze publicatie telt 6…

Zin om samen met ons de Limburgse natuur te onderzoeken?

Ben jij gebeten door natuur én wil je het verschil maken voor de Limburgse natuur? Dan ben je de geknipte LIKONA-vrijwilliger.

Als LIKONA-vrijwilliger trek je samen met andere natuurliefhebbers de natuur in en help je met determinaties of met het verwerken van de onderzoeksresultaten. Uiteraard kies je zelf welke werkgroep je het meeste aanspreekt.