Ga verder naar de inhoud

Geologische wandelroute Openluchtmuseum Bokrijk

Bokrijk is bekend om zijn idyllische huisjes uit het Vlaamse verleden. Maar wist je dat deze gebouwen ook stille getuigen zijn van vergeten en verdwenen streekeigen natuurlijke bouwmaterialen?

De geologische wandelroute leidt je langs maaskeien van meer dan 500 miljoen jaar oud, toont je graafgangen van zeepieren en laat je kennis maken met schelpgeesten.

Bestel je boek

Dit boek van 66 pagina's kost 10 euro en is te koop in het Provinciaal Natuurcentrum.

Koop je boek aan onze balie, of bestel de wandelroute via mail. Vervolgens ontvang je een factuur. Na betaling versturen we het boek.

Deze fietsroute maakt deel uit van de reeks van geologische fiets- en wandelroutes in Limburg en is een product van de vrijwilligers van de werkgroep geologie.

Gerelateerde publicaties

Het LIKONA-jaarboek verzamelt interessante artikels over natuurstudie in Limburg, geschreven door specialisten. Deze publicatie telt 6…
De Teut in Zonhoven
Het LIKONA-jaarboek verzamelt interessante artikels over natuurstudie in Limburg, geschreven door specialisten. Deze publicatie telt 6…

Zin om samen met ons de Limburgse natuur te onderzoeken?

Ben jij gebeten door natuur én wil je het verschil maken voor de Limburgse natuur? Dan ben je de geknipte LIKONA-vrijwilliger.

Als LIKONA-vrijwilliger trek je samen met andere natuurliefhebbers de natuur in en help je met determinaties of met het verwerken van de onderzoeksresultaten. Uiteraard kies je zelf welke werkgroep je het meeste aanspreekt.