Ga verder naar de inhoud

Vogels in Limburg. Historiek, verspreiding, trends en verplaatsingen

Meer dan 750 medewerkers van de LIKONA-vogelwerkgroep droegen de laatste 50 jaar hun steentje bij aan dit standaardwerk over vogels in Limburg.

Inhoud

In meer dan 500 pagina's bespreken de auteurs de 464 (onder)soorten die ooit werden waargenomen in Limburg. De gebruikte gegevens gaan tot meer dan 150 jaar terug in de tijd en worden geïllustreerd met mooie foto's.

Een greep uit de verwerkte gegevens:

  • Data van meer dan 128.500 registraties van broedvogels beschrijven waar en wanneer welke vogels in Limburg hebben gebroed.
  • Data van 24 miljoen overvliegende trekvogels, opgetekend op 20 vaste telposten.
  • Data van meer dan 2 miljoen watervogels, opgetekend tijdens de winterse watervogeltellingen.
  • Data van 2.184.013 geringde vogels. Die leverden 21.704 terugmeldingen op, van ver in Rusland tot de zuidelijke punt van Afrika.
  • 14 miljoen losse waarnemingen van individuele vogels uit waarnemingen.be
  • Informatie over 300 Limburgse collectiestukken in het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen. Het oudste stuk dateert van 1841.

Bestel of koop je boek

Het boek kost 50 euro (excl. verzending). Voor de verzending betaal je bijkomend 9,60 euro.

Bestel online

Bestel en betaal je boek online, en kies zelf of je het laat opsturen of het komt afhalen aan de balie van het Provinciaal Natuurcentrum.

Bestel je graag een grotere hoeveelheid boeken, contacteer ons dan via pncpublicaties@limburg.be om afspraken te maken m.b.t. levering/verzending.

Koop je boek aan de balie of in de boekhandel

Kom je het boek liever te plaatse inkijken voor je het aankoopt? Dat kan ook. Deze publicatie is te koop aan de balies van het Provinciaal Natuurcentrum en het Provinciaal Domein Nieuwenhoven en in de Standaard Boekhandel van Hasselt.

Opgelet! De balie van Provinciaal Domein Nieuwenhoven is in de winter onregelmatig open. Contacteer ons vooraf op het nummer 011 68 79 81

Gerelateerde publicaties

Het LIKONA-jaarboek verzamelt interessante artikels over natuurstudie in Limburg, geschreven door specialisten. Deze publicatie telt 6…
De Teut in Zonhoven
Het LIKONA-jaarboek verzamelt interessante artikels over natuurstudie in Limburg, geschreven door specialisten. Deze publicatie telt 6…

Doe mee

Samen zetten we onze schouders onder een groene en duurzame provincie.