Ga verder naar de inhoud

Vogels ringen in Limburg

Een rijk geïllustreerd boek dat een compleet beeld schetst van de trek van vogels op basis van ringgegevens.

In 1956 startte Hubert Lehaen met het ringen van vogels in Noord-Limburg. Onder zijn leiding ontstond de "Werkgroep Noord-Limburg".

In ruim een halve eeuw ringden de vrijwilligers meer dan 700.000 vogels. Het 50-jarig bestaan van Werkgroep Noord-Limburg was voor Hubert Lehaen de aanleiding om de gegevens te publiceren. Een plan dat hij spijtig genoeg niet kon realiseren, hij stierf op 21 juni 2006. Drie andere leden van Werkgroep Noord-Limburg (Karel Van Endert, Paul Van Sanden en Carlo van Seggelen) namen zijn taak over.

Vogeltrek in cijfers

Dankzij de grensoverschrijdende samenwerking tussen LIKONA en het Natuurhistorisch Genootschap (NHGL - NL) werd het project gerealiseerd.

Het resultaat is een rijk geïllustreerd boek van 244 pagina's. Dit lijvige boek verwerkt de beschikbare gegevens van 1956 tot 2008. Nog nooit werd voor België en het Nederlandse binnenland zo'n compleet beeld geschetst van de vogeltrek op basis van ringgegevens.

Koop je boek

Het boek is enkel te koop aan onze balie of bij het Natuurhistorisch Genootschap Nederland, en kost 32 euro. LIKONA-vrijwilligers krijgen een korting en betalen maar 27 euro.

Gerelateerde publicaties

Het LIKONA-jaarboek verzamelt interessante artikels over natuurstudie in Limburg, geschreven door specialisten. Deze publicatie telt 6…
De Teut in Zonhoven
Het LIKONA-jaarboek verzamelt interessante artikels over natuurstudie in Limburg, geschreven door specialisten. Deze publicatie telt 6…

Doe mee

Samen zetten we onze schouders onder een groene en duurzame provincie.