Ga verder naar de inhoud

Vlaamse kerMOS

Een ludieke milieukermis

Over dit materiaal

Met deze educatieve volksspelen breng je 7 milieuthema's naar je school: water, afvalpreventie, natuur, mobiliteit, energie, klimaat en vergroening. 

De deelnemers doorlopen deze modules. Hoe behendiger ze zijn, hoe meer punten ze verzamelen.

Prijs

Gratis

Reserveren

Vraag de kerMOS aan bij onze baliemedewerkers. Na afspraak kan je het materiaal afhalen in het Provinciaal Natuurcentrum.

Opgelet: voor het transport van de kerMOS heb je een (kleine) bestelwagen of aanhangwagen nodig. Verhuisdekens zijn inbegrepen bij de materialen.

Provinciaal Natuurcentrum
Craenevenne 86, 3600 Genk
Het Provinciaal Natuurcentrum is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 u. en van 13.30 tot 17 u.
Klassenspel  Lespakket
Kleuteronderwijs
Gratis

Deze kleurrijke das zet de kinderen van je klas aan om hun fijne motoriek en technische vaardigheden te ontwikkelen en leert hen tegelijkertijd probleemoplossend denken. Kunnen ze de lichaamsdelen op de juiste plek monteren?

Lespakket
Kleuteronderwijs
Gratis

Met deze materialenbox, het bijhorend verhaal "De noot van Marcel" en de lesfiches maken de kleuters van je klas kennis met het bos én ze leren probleemoplossend denken, technische vaardigheden, fijne motoriek en zelfsturing.

Kies de formule die het best past bij jouw school of groep

Breng jij de thema's natuur, klimaat en duurzaamheid naar je klas? 

We helpen je graag op weg. Met vormingen en netwerkmomenten voor leerkrachten én met een uitgebreid aanbod van begeleide educatieve activiteiten. Er is een gepaste formule voor elke school, voor elke klas en voor elke leerkracht.