Ga verder naar de inhoud

PNC in dialoog: Het ABC van vrij en risicovol spelen

Kinderen vrij laten spelen, zonder dat het gevaarlijk wordt: een hele uitdaging. Hoe ga je daarmee om als (groot)ouder, begeleider of leerkracht?

Praktisch

Woensdag 15 februari 2023, om 18:30 uur
Provinciaal Natuurcentrum, Craenevenne 86, 3600 Genk
Voor Scholen en leerkrachten, Gemeenten en natuuractoren
Meer info?

Als je kinderen ziet spelen, houd je soms je hart vast. Wat zij allemaal niet dúrven!? Spannend voor hen, maar ook voor jou... Want hoe kun je kinderen tegelijk beschermen én uitdagingen laten aangaan? Het voelt als een constante spreidstand. Wil jij het liefst alle risico’s vermijden? Tijd voor nuance, want de juiste risico’s zorgen net voor groei. Wat is risicovol spelen (niet)? Waarom is het belangrijk? En vooral: hoe pak je dat aan?

Op 15 februari gaan we dieper in op dit thema met Helena Sienaert (Arteveldehogeschool Gent) met veel tips voor (groot)ouders, leerkrachten, jeugdleiding ….

Programma

18.30 u Onthaal

19.00 u Verwelkoming

19.10 u Lezing: 'Het ABC van vrij en risicovol spelen' door Helena Sienaert, Arteveldehogeschool Gent

20.10 u Vragen en discussie

20.30 u Netwerkmoment en receptie

Gerelateerde activiteiten

21
sep.
Zaterdag, 21 september 2024
Ben je een fervent vogelliefhebber, doorwinterde ornitholoog of gewoon op zoek naar een leuke dag in de natuur? Kom dan naar onze vrolijk…
10
sep.
Dinsdag, 10 september 2024
Vogels zitten de laatste jaren in de lucht. 't Is te zeggen, de aandacht voor vogels! Daarom organiseren we een uitgebreide vogelcursus…

Doe mee

Samen zetten we onze schouders onder een groene en duurzame provincie.