PNC in dialoog: Het ABC van vrij en risicovol spelen
Kinderen vrij laten spelen, zonder dat het gevaarlijk wordt: een hele uitdaging. Hoe ga je daarmee om als (groot)ouder, begeleider of leerkracht?
Praktisch
Meer info?
Als je kinderen ziet spelen, houd je soms je hart vast. Wat zij allemaal niet dúrven!? Spannend voor hen, maar ook voor jou... Want hoe kun je kinderen tegelijk beschermen én uitdagingen laten aangaan? Het voelt als een constante spreidstand. Wil jij het liefst alle risico’s vermijden? Tijd voor nuance, want de juiste risico’s zorgen net voor groei. Wat is risicovol spelen (niet)? Waarom is het belangrijk? En vooral: hoe pak je dat aan?
Op 15 februari gaan we dieper in op dit thema met Helena Sienaert (Arteveldehogeschool Gent) met veel tips voor (groot)ouders, leerkrachten, jeugdleiding ….
Programma
18.30 u Onthaal
19.00 u Verwelkoming
19.10 u Lezing: 'Het ABC van vrij en risicovol spelen' door Helena Sienaert, Arteveldehogeschool Gent
20.10 u Vragen en discussie
20.30 u Netwerkmoment en receptie
Gerelateerde activiteiten
Vorming voor leerkrachten lager onderwijs, 3de graad
Dit Europees citizen scienceproject onderzoekt de kwaliteit van onze rivieren. Het ultieme doel: drinkbare rivieren. Wil jij met je leerlingen de kwaliteit van het water aan de Maas onderzoeken? Met deze infosessie begin je er voorbereid aan.
Klimaatbomen in de werk- en leefomgeving zijn belangrijk. Ze maken het leven in de stad gezonder en aangenamer. En ze helpen in de strijd tegen klimaatverandering.
Met drie lezingen gaan we in op de voorname rol die stadsbomen spelen en onderstrepen we de nood om bomen beter te begrijpen en te respecteren.
Doe mee
Samen zetten we onze schouders onder een groene en duurzame provincie.Â