Ga verder naar de inhoud

Reis gratis naar onze centra met de MOS-pas

Plan je een klasuitstap naar één van onze centra of een andere erkende organisatie met een educatief aanbod rond duurzame ontwikkeling?

Dan reizen je leerlingen gratis met de reguliere bussen van De Lijn. Handig, toch?

Hoe werkt het?

Het concept is simpel: je doet minstens tien dagen voor je uitstap een aanvraag via de website van MOS-Vlaanderen. Na goedkeuring door de MOS-begeleider kan je vertrekken.

Om gebruik te maken van de MOS-pas moet je aan volgende voorwaarden voldoen:

  • de groep telt max. 30 personen, begeleiders inbegrepen.
  • je school is een MOS-school. Ben je dat nog niet? Registreer je snel via de website van MOS-Vlaanderen
  • je bezoekt een MOS-schakel, een erkende organisatie met een educatief aanbod rond duurzame ontwikkeling. Volg je één van onze educatieve programma's, dan kan je dus gebruik maken van de MOS-pas.


Meer nieuws

Donderdag, 25 mei 2023

Heb jij (klein)kinderen tussen 5 en 18 jaar die graag buiten zijn én die weleens voor de camera willen staan? Voor enkele korte promofilmpjes en onze nieuwe educatieve brochure zijn we op zoek naar figuranten.

Maandag, 15 mei 2023

Plan jij met je vereniging een project ten voordele van de Limburgse natuur? Dan maak je kans op een provinciale projectsubsidie.

Dien je aanvraag in vóór 30 september.

Vrijdag, 31 maart 2023

Met het nieuwe project “Klimaatbomen in Limburg” ondersteunen we gemeentes die inzetten op een planmatige, doordachte aanpak van het gemeentelijk bomenbestand. De 41 deelnemende gemeentes engageren zich om tegen 2024 stappen te zetten in hun bomenbeleid. Het project is mogelijk dankzij steun van Limburg Sterk Merk (LSM).

Woensdag, 8 maart 2023
Vorig jaar was een heerlijk, natuurlijk verbonden jaar. Je leest er alles over in ons jaarverslag.
Woensdag, 8 maart 2023
Hoe herken je een wolf en wat doe je als je er een tegenkomt? Wat betekent de terugkeer van de wolf? En Waarom kiest hij voor Limburg? Deze…
Dinsdag, 24 januari 2023
Hoekenwerk met een bijenbordspel en zaadbommen maken? Of samen bijenbloemen planten? Met deze edu-actieve workshop maken je leerlingen…
Dinsdag, 10 januari 2023

De verwarming lager zetten en een dikke trui aantrekken, zo begon het ooit met Dikketruiendag. Maar we kunnen veel meer doen. Daarom heet Dikketruiendag voortaan #iktrekhetmijaan.

Dinsdag, 6 december 2022

Vlaanderen heeft een stikstofoverschot: meer dan 80 % van onze (vaak Europees beschermde) natuur lijdt eronder.

Jos Ramaekers (Natuurpunt) gaat in deze lezing dieper in op de problematiek van het stikstofoverschot, de gevolgen ervan voor de biodiversiteit en mogelijke oplossingen.

Doe mee

Samen zetten we onze schouders onder een groene en duurzame provincie.