Ga verder naar de inhoud

Ben of ken jij dé Duurzame Durver van 2023?

Leerkrachten en onderwijsprofessionals met een groen hart zijn goud waard. Daarom zetten wij dit najaar de Limburgse Duurzame Durvers* in de kijker.

Doe jij mee?

.

* Duurzame Durver

1. leerkracht/onderwijsprofessional met een groen hart
2. superverspreider van duurzame ideeën
3. pionier die bouwt aan de wereld van morgen

Doe mee!

Ben jij zelf een Duurzame Durver en wil je anderen inspireren met je groene en duurzame ideeën? Laat dan snel van je horen, want met wat geluk neem jij onze trofee dit jaar mee naar school.

Inschrijven kan tot 30 september.

Nomineer je collega of leerkracht

Ken jij iemand die onze trofee verdient? Stuur jouw Duurzame Durver een mailtje met een link naar deze pagina en vraag hem of haar om deel te nemen. 

Zo werkt de campagne

Uit alle inzendingen selecteren we een aantal kandidaten die zich voorstellen op onze sociale mediakanalen. Zo delen ze hun enthousiasme en inspireren ze anderen.

Wie dé Limburgse Duurzame Durver van 2023 wordt? Dat beslissen jullie dit najaar zelf, samen met onze volgers. De Duurzame Durver krijgt onze trofee en een geschenkpakket om samen met de leerlingen een (duurzaam) feestje te bouwen.

In de 42 jaar dat ik lesgeef, merk ik dat kinderen in hun vrije tijd buitenspelen steeds vaker inruilen voor schermtijd. Jammer, want buiten leren ze zo veel. Daarom ben ik heel blij met onze vernieuwde, groene speelplaats. Hier leren de kinderen door te spelen. Hoe vuiler ze ’s avonds zijn, hoe beter ze zich geamuseerd hebben op school. Ik geniet er echt van als ik zie dat de leerlingen mijn liefde voor de natuur overnemen, en elkaar en hun ouders warm maken voor een duurzame levensstijl.

Helga Biesemans, dé Duurzame Durver 2021

Zie je door de klimaatbomen het MOS niet meer?

We helpen je graag verder met al je vragen over educatie over natuur, klimaat en duurzaamheid.