Ga verder naar de inhoud

Meanderen aan de Maas

Ga jij binnenkort samen met je leerlingen van de 2de of 3de graad lager onderwijs op ontdekking in de expo in het Visitor Center De Wissen in Dilsen-Stokkem?

Hier start jullie voortraject in de klas.

Goed voorbereid op stap

  • Download de bundel voor leerkrachten en neem het boekje helemaal door.
  • Bereid je voor in de klas. De vier filmpjes en bijhorende vragen hieronder helpen je op weg.
  • Bezoek het Visitor Center De Wissen met je leerlingen. Het kronkelboekje gidst hen op een creatieve en poëtische manier door de expo. Dit boekje krijgen ze ter plekke en mogen ze houden.

Praktisch

  • Je kan de expo gratis bezoeken tijdens de openingsuren van het Visitor Center.
  • Reserveer je bezoek op voorhand, zodat al het materiaal klaarligt als je met je leerlingen aankomt. Dat kan ter plaatse of via mail: ingrid.coenen@limburg.be
  • Met ons pakket kan je zelfstandig met je leerlingen van de tweede en derde graad van het lager onderwijs aan de slag, zonder gids.

Audiovisueel materiaal voor de 2de graad

Bekijk samen met je leerlingen de verhalen over de Maas en ga vervolgens in de klas aan de slag met de bijhorende vragen.

Audiovisueel materiaal voor de 3de graad

Bekijk samen met je leerlingen de verhalen over de Maas en ga vervolgens in de klas aan de slag met de bijhorende vragen.

En nu op stap naar Visitor Center De Wissen!

Hebben jullie alle filmpjes en de vragen bekeken en verwerkt? Goed zo, dan zijn jullie nu helemaal klaar voor een bezoek aan het Visitor Center De Wissen

Willen jullie de uitstap nog uitbreiden? Dat kan door aansluitend een begeleid educatief programma te reserveren. Wat dacht je van een belevingswandeling langs de Maas of een vlechtatelier in de educatieve tuin?