Ga verder naar de inhoud

Laat jouw klas het verhaal van het bos vertellen

Doe mee met jouw klas van de 2de graad van het lager onderwijs en win een exclusieve uitstap tijdens de Week van het Bos!

Ben jij die enthousiaste juf of meester van de tweede graad lager onderwijs die graag de creativiteit en kennis van jouw leerlingen wil stimuleren? Dan is deze actie perfect voor jou.

En het mooiste van alles: je maakt kans op één van vier gratis uitstappen naar een mooi privébosdomein. Wij voorzien het busvervoer en ter plaatse neemt een educatieve gids jouw klas mee op ontdekking.

Zo doe je mee

Maak met je klas (3de of 4de leerjaar) een kort filmpje waarin ze alles delen wat ze weten over bossen. Samen ontdekken ze de verschillende aspecten van het bos, zoals de prachtige bomen, de fascinerende dieren en de belangrijke rol van bossen in ons ecosysteem.

Win een exclusieve uitstap

Speciaal voor deze actie stellen een aantal privé-eigenaars van Bosgroep Limburg hun bos open. En reken maar, het zijn unieke bossen. Wie bezocht al eens een kasteelpark? Misschien binnenkort de leerlingen van jouw klas!

Om de beleving helemaal compleet te maken, neemt een gids van het Provinciaal Natuurcentrum je leerlingen mee op sleeptouw. Ook de busrit van je school naar het bos en terug is inbegrepen. Een zorgeloze uitstap, dus. De activiteiten gaan door op 10 en 12 oktober.

Praktische info

Deze wedstrijd is een initiatief van Bosgroep Limburg en het Provinciaal Natuurcentrum en kadert in de week van het bos.

  • Deelnemen kan van 18 september tot en met 1 oktober. Stuur je afgewerkte filmpje(s) voor 2 oktober via WeTransfer naar pascal.vanhees@limburg.be of bezorg ons je filmpjes door ze op te laden op de Google Drive van de Bosgroep Limburg. Vermeld in het bijhorend bericht je naam, school, klas en het aantal leerlingen in je klas (mail of WeTransfer) of voeg in de Drive een tekstbestand toe met deze gegevens.
  • Op 2 oktober trekken we de winnaars en informeren we hen. De vier winnende klassen trekken tijdens de Week van het Bos, op dinsdagvoormiddag 10 of donderdagvoormiddag 12 oktober, naar het bos.

Bekijk hier het wedstrijdreglement.

Zie je door de klimaatbomen het MOS niet meer?

We helpen je graag verder met al je vragen over educatie over natuur, klimaat en duurzaamheid.