Planktom stelt voor: "Zee om zeep"
Deze mini-musical (6+) over microplastics in onze wereldzeeën komt naar je school (of cultuurcentrum). Limburgse scholen krijgen 50% korting.
Een plastic flesje lokt ons mee naar een onderwaterwereld vol plastic. Wat is er toch gebeurd? Waar zijn de mooie melodieën van weleer? Is de zee om zeep? Samen met ons jonge publiek (6+) gaan we op zoek naar de oplossing en trekken we ten strijde. Omdat het nog kan. Een limonade zónder een rietje is ook lekker!
Zee om Zeep is een mini-musical over microplastics in onze wereldzeeën. Een moedig, ontroerend en pijnlijk actueel verhaal over een zee die haar melodie kwijt is en een professor die de strijd aangaat met het plastic. Maar ook een verhaal vol hoop, vrolijke zeelieden en -liedjes.
Korting voor Limburgse scholen
De voorstelling komt naar je school, er is dus géén verplaatsing naar het theater nodig. Dankzij de financiële steun van de provincie Limburg krijgen Limburgse scholen 50% korting.
- Reductieprijs voorstelling: 375 euro (originele prijs is 750 euro)
- Reductieprijs 2de voorstelling op zelfde dag en zelfde locatie: 187, 50 euro (originele prijs 375 euro)
Info en boekingen:
- info@opdeplanken.be
- www.opdeplanken.be
- +32(0)488 98 11 77
Meer nieuws
Trek jij binnenkort met je leerlingen van de 2de of de 3de graad lager onderwijs naar Visitor Center De Wissen om er de expo te bezoeken? Dit pakket bereidt je voor op je uitstap!
Nachtverlichting heeft een effect op onze slaap, dat wist je al. Maar ook de koolmees slaapt er slecht door, de rivierprik is ervan in de war en de glimworm vindt zijn wederhelft niet. Bij mensen verhoogt nachtverlichting mogelijk de kans op overgewicht en mentale problemen.
De Wijers stelt zich kandidaat om Unesco Biosfeergebied te worden. Dat zijn gebieden waarin de relatie tussen de mens en zijn omgeving centraal staat.
Wist je dat het eeuwenoude kasteeldomein Meylandt unieke natuur herbergt? Het domein kreeg een opknapbeurt en vormt nu samen met de vallei van de Mangelbeek een groenblauwe ader tussen de kernen van Heusden en Zolder.
Nieuwe poelen, een extensief maaibeheer en houtkanten langs de Langkeukelbeek vormen stapstenen voor de kamsalamander, een Europees beschermde soort.
Op 31 mei verliep de deadline voor de indiening van de plannen voor gebiedscoalities die meedingen naar de erkenning als nationaal- of landschapspark. Zes van de overgebleven 11 kandidaten zijn Limburgs. Dit najaar valt het verdict.
Plan je een klasuitstap naar één van onze centra of een andere erkende organisatie met een educatief aanbod rond duurzame ontwikkeling? Dan reizen je leerlingen gratis met de reguliere bussen van De Lijn. Handig, toch?
Met het nieuwe project “Klimaatbomen in Limburg” ondersteunen we gemeentes die inzetten op een planmatige, doordachte aanpak van het gemeentelijk bomenbestand. De 41 deelnemende gemeentes engageren zich om tegen 2024 stappen te zetten in hun bomenbeleid. Het project is mogelijk dankzij steun van Limburg Sterk Merk (LSM).
Vlaanderen heeft een stikstofoverschot: meer dan 80 % van onze (vaak Europees beschermde) natuur lijdt eronder.
Jos Ramaekers (Natuurpunt) gaat in deze lezing dieper in op de problematiek van het stikstofoverschot, de gevolgen ervan voor de biodiversiteit en mogelijke oplossingen.
Doe mee
Samen zetten we onze schouders onder een groene en duurzame provincie.